diumenge, de novembre 26, 2006

Quaderns etnogràfics (I bis) - Oda a la Pubilla catalana

Admirat Dr. Cabró, estimats col.laboradors/es d'aquest humil blog, sóc el Pacient Imbècil.

Com a presentació ràpida, només dir que sóc un fervent seguidor de les teràpies i teories científiques del nostre estimat Dr. Cabró, que, com a pacient seu que sóc, m'han ajudat a no besar la pols del terra en múltiples ocasions en que l'artilleria femenina havia tocat la meva línia de flotació.

Arrel d'aquesta col.laboració i companyonia amb l'admirat Dr. Cabró, i de sadollar la meva set d'aprenentatge del món femení amb l'inesgotable brollador de saviesa que és el nostre Doctor, m'he vist amb cor de volar del niu de l'admirat Doctor, i emprendre els meus estudis paral.lels per tal d'analitzar, estudiar i tractar de disseccionar amb precisió de cirurgià, el món de les fèmines que ens envolten.

És per això que he creat els anomenats QUADERNS ETNOGRÀFICS.

Evidentment, qualsevol comparació del contingut d'aquests Quaderns amb la magnitud titànica dels postulats del nostre admirat Doctor, resulta odiosa i perversa. Només sóc un Pacient, el Pacient Imbècil.

Fetes les presentacions, entrem, doncs, en matèria.

He trigat a poder escriure en aquest blog ja que, com molt bé va avançar l'admirat Dr. Cabró, em trobava de viatge científic per les provínices extremenyes i andaluses, recollint dades empíriques que em permetessin avançar en els meus estudis etnogràfics sobre el laberíntic món de les femelles, tant catalanes com hispàniques (les comparacions són odioses, però poden esdevenir molt útils, i si no, rememorem l'entranyable Manuel Luque i els seus anuncis de Colón: "Busque, compare y si encuentra algo mejor, cómprelo").

Retornat doncs, a les estimades terres catalanes no puc més que constatar, amb gran desconsol i tristesa, un evident canvi de caràcter, temperament i predisposició a la conversa amb homes, de les noies més enllà de l'Ebre. La joia, salero, trempera i somriures amb que hom fou rebut per part de les fèmines hispàniques fou extraordinari. Venint de les terres catalanes, allò em semblà un autèntic paradís, un lloc a on la gent, i les fèmines en concret, són plenes de VIDA (i vagi per avançat, que no es va produir cap tipus de contacte sexual explícit, i per tant, no hi ha cap factor que provoqui una desviació en l'exactitud de les dades recollides).

És per això que, en tornant a casa, a l'estimada Catalunya, amb les nostrades noies i els seus murs, armadures, escuts, etc, i tota la bateria d'elements que es creen per a fer-se infranquejables (i comprovant-ho ja, la primera nit d'estada i sortida per territori català) el desencís m'ha assolat.

Així doncs, amarat de melangia de joia hispànica, i de tristesa d'incomprensió catalana, l'esborronament no em permet escriure cap teoria estrictament científica en la inauguració d'aquests Quaderns Etnogràfics, i únicament la força, la ràbia i la dignitat de la poesia em permet expressar el mar de sentiments contradictoris que es barregen a dins meu.

Aquí us deixo, doncs, una adaptació pròpia i lliure del poema Oda a Espanya de Joan Maragall (que em perdoni el poeta Maragall, però en aquest cas, les terres hispàniques ens dónen una lliçó).

ODA A LA PUBILLA CATALANA

Escolta, Pubilla, - la veu d'un hereu
que et parla en llengua - no enganyosa;
parlo en la llengua - que m'ha donat
la nit aspra:
en aquesta llengua - pocs t'han parlat;
en l'altra, massa.

T'han parlat massa - dels Cosmopolitans
i de les que per la moda moren:
les teves glòries - i les teves divinitats,
divinitats i glòries - només d’hereus trepitjats:
has viscut trista.

Jo vull parlar-te - molt altrament.
Per què reprimir la força eròtica de la naturalesa?
Dins del cos - vida és aquesta força,
vida pels hereus d'ara - i per les pubilles que vindran:
reprimida és morta.

Massa pensaves - en ton honor
i massa poc en el teu viure:
tràgica duies - a mort els hereus,
et satisfeies - d'honres mortals,
i eren tes festes - els funerals,
oh trista Pubilla!

Jo he vist els bars i festes - replens
dels hereus que ignoraves - per a que morissin:
somrients vagarejaven - cap a l'atzar;
i tu cantaves Coti - vora de la barra
com una folla.

On són els admiradors? - On són els hereus?
Pregunta-ho al Ragazza i a l’altiva corrent feminista:
tot ho perderes, - no tens ningú.
Pubilla, Pubilla, - retorna en tu,
arrenca el desig de dona!

Salva't, oh!, salva't - de tant menyspreu i frigidesa;
que el desig et torni fecunda, alegre i viva;
pensa en la vida que tens entorn:
aixeca el front,
somriu als set colors que hi ha en els núvols.

On ets, Pubilla? - no et veig enlloc,
No sents la meva veu atronadora?
No entens aquesta llengua - que et parla humil?
Has desaprès d'entendre els teus hereus?
Adéu, Pubilla!
El Pacient Imbècil
Adaptació lliure del poema Oda a Espanya de Joan Maragall

27 comentaris:

Doctor Cabró ha dit...

Estimat Pacient, rebo amb tristesa i consternació les seves notícies sobre l'estada a les terres surenyes.

Per si el nostre estimat país no tenia prou problemes ara constatem, amb desolació, que en les comparaciones de les dones foranes amb les nostres pubilles, aquestes cada cop en surten més malparades.

És aquest un paisatge desolador, s'ha de recuperar l'essència perduda de la pubilla.

Signat,

l'afligit Doctor Cabró.

Anònim ha dit...

Dr Cabró, és vostè missogen?

Anònim ha dit...

Mire, tu tampoc ets una santeta...eh?

Doctor Cabró ha dit...

Dr Cabró, és vostè missogen?

Estimat/da anònim/a,

he buscat missogen (sic) al diccionari i no he trobat cap mot que s'hi correspongui. Com l'amic Google diria en aquests casos, potser volia dir...

Nitrogen
Oxigen
Endògen
Misògin

Esculli la opció correcta, i llavors el Doctor Cabró contestarà amablement a les seves objeccions,
mentrestant em veig en la impossibilitat de donar-li una resposta, el proper cop afini una mica a l'hora d'escriure les paraules i eviti maltractar la nostra llengua.

Atentament,

Doctor Cabró.

Doctor Cabró ha dit...

Apreciada Mireia,

la llista de poblacions catalanes on el Doctor Cabró ha gaudit del món nocturn seria força llarga i no val la pena detallar-la, però en totes elles existeix un denominador comú que coincideix amb la brillant conclusió a la que ha arribat el Pacient Imbècil.

Sobre les infantils acusacions de misogínia, si prefereixen refugiar-se en els tòpics i esmunyir-se del debat seriós estan en el seu dret, però amb aquesta actitud l'únic que fan és donar-nos indirectament la raó. Una cosa és la misogínia, i una altra ben diferent és denunciar des d'un punt de vista simpàtic i humorístic les actituds i comportaments de certes dones que exhibeixen una antipatia i una prepotència absolutament injustificada.

Atentament,

Doctor Cabró.

Anònim ha dit...

Mireieta, t'has quedat sense rèplica a la última contestació del Dr Cabró...

Anònim ha dit...

Amb la vènia del Dr. Cabró:

Estimada Mireia, et sorprèn que la distància geogràfica origini canvis en el caràcter i comportament de les noies. Veig que no has estudiat res d'ecologia i els nínxols ecològics de les espècies animals. Et recomano la lectura d'un gran llibre "Ecologia" del sr. Michael Begon (edicions Omega). Allà veuràs que cada bestiola es mou en uns determinats paràmetres i entorns geogràfics, i dins d'aquests entorns desenvolupa unes característiques genotípiques (internes) i fenotípiques (externes) que modulen els seus hàbits i comportaments. És per això que, la ubicació geogràfica (el nínxol ecològic) determina d'una manera decisiva la vida, hàbits, comportaments i aparença dels animals que es mouen en els seu interior (i si no, vés a Formentera i veuràs unes sargantanes verdes i descarades que només pots trobar allà!).

Anònim ha dit...

Estimada Mireia,

Veig que a la classe de geografia catalana vas estar molt atenta, tot i que m'ha dolgut que, en el teu llistat, no aparegui la nostrada vila de Ripoll (lloc de repòs del nostre comte Guifré).

Ara bé, tu mateixa has donat al clau. Sense ésser les catalanetes igual a tot arreu, sí que es produeix un fet nacionalment homoegeneïtzador en la gran majoria d'elles. Fet que us caracteritza, a una bona part de la comunitat femenina, de ser unes esquerpes, frígides, intocables i amb creença i tendència al "divinisme de la mort" que de tan guapes que us creieu potser us acabareu morint de gust.

I si no, vés a Formentera i veuràs que les sargantanes son verdes i descarades des del far del Cap de Barbaria al far de la Mola.

Anònim ha dit...

Mireia, et deixes "Falset", la capital del Priorat... d'on veniu moltes

Anònim ha dit...

Avui en dia ser sincer és un acte revolucionari. Molta gent passa etapes negatives el que passa que no les diu i així queda bé. Aquesta mena de gent és la que sempre es guarda asos sota la màniga: Gent calculadora i deshonesta.

Te més merit caure i tornar-se a aixecar.

Doctor Cabró ha dit...

He esborrat un parell de comentaris anònims que fregaven l'atac personal contra la Mireia.

El Doctor Cabró no tolerarà aquestes actituds en aquest blog, i no permetrà que es converteixi en un espai on es puguin escriure comentaris anònims que no aporten absolutament res i que tracten d'atacar personalment i covardament algun dels participants del blog.


Doctor Cabró.

Anònim ha dit...

Desgraciadament, la nació catalana no acaba més enllà de l'Ebre sinó més avall del Segura...
llàstima, les catalanes del Túria no estaran gaire contentes...

Doctor Cabró ha dit...

Bé, crec que les catalanes del sud no s'haurien de sentir molestes sinó tot el contrari, precisament no han estat incloses a l'estudi no pas per voler dividir la nació que va de Salses a Guardamar, sinó perquè no mostren el grau de prepotència i antipatia que per desgràcia exhibeix la dona principatina.

Atentament,

Doctor Cabró.

Anònim ha dit...

Crec que llegint els vostres "estudis" i "disseccions" del caràcter i protocols d'actuació del gènere femení. És inevitable afirmar de vosaltres certes coses:
- Sou solters (a pesar vosstre)
- Siguireu sent solters (ja que si no us haureu d'empassar els vostres "principis")
- Encara que no volgueu seguireu sent solters (ja que si algun dia teniu sort i lligueu,només descobrir el que escribiu us deixaran)

Ara bé, es valora l'esforç d'intentar entendre la psicologia femenina, ni que sigui a la vostra manera.
Un consell... plantejeu-vos la homosexualitat!

Doctor Cabró ha dit...

Celebro que s'hagi llegit tot el blog i la convido a que en
pròximes ocasions no s'amagui darrera un anònim i signi els seus comentaris. Sol ser un protocol habitual dins el món dels blogs.

A vostè no li han agradat els continguts del blog, fet que és absolutament respectable,
però en lloc de criticar arguments concrets es permet el luxe de qualificar-nos i jutjar-nos sense ni tan sols coneixe'ns, ni saber quina mena de persones som, ni conèixer les nostres trajectòries personals.

Evidentment, als seus judicis de valor sobre les nostres persones jo els dono el valor que realment tenen, és a dir, ZERO.

Però no és això el que em preocupa, el que em preocupa és el feixisme i la homofòbia que destil·len els seus arguments.
Pel que dedueixo dels seus comentaris, per a vostè els homosexuals són una classe inferior de sub-humans reprimits que es converteixen a la homosexualitat per la falta d'atenció femenina.

Crec que aquesta concepció del paper de l'homosexualitat dins una societat ni tan sols s'haurien atrevit a signar-la el Doctor Mengele o el Doctor Goebbels.

Són uns arguments que encarnen perfectament l'actual onada de feminazisme (el "nou" feminisme del segle XXI) que persegueix la destrucció absoluta de l'home i la masculinitat. El proper tema a tractar pel Doctor Cabró aprofundirà en aquesta problemàtica.

Per últim, ens intenta desprestigiar qualificant-nos de "solters" (com si això fos un problema). Tots sabem que per a l'home, ser solter no suposa cap problema, podem fornicar igualment i seguir gaudint de la vida sense cap problema tot i no tenir parella.

En canvi les dones.... hehehe. Ja ho sabem... Una solterona als trenta suposa una greu crisi personal, el rellotge biològic que va fent tic-tac-tic-tac, dificultat per establir relacions d'amistat per l'ansietat que suposa
la recerca obsessiva d'un príncep Romeu que probablement mai apareixerà, etc.

Estimada amiga, li agraeixo la seva preocupació envers la meva persona, però puc assegurar-li que mai havia sentit tan vigor físic i mental com en l'actual moment en que em trobo.


Atentament,


Doctor Cabró

Anònim ha dit...

Make the beast with two backs casinos? sift this advanced [url=http://www.realcazinoz.com]online casinos[/url] commander and fake online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also scrutinize our lately [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] hint at http://freecasinogames2010.webs.com and overcome chief well touched in the head !
another unique [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] chain of events is www.ttittancasino.com , because german gamblers, get unrestrained online casino bonus.

Anònim ha dit...

Everything about horse betting

The advent of simulcasting in the nineties made it possible for tracks to increase their own handle while boosting their revenues by accepting wagers on races from other tracks. Legalization of off-track betting facilities, phone wagering and internet wagering has created a climate where over 87% of the handle is now generated off-track. This may hurt race tracks' hot dog and popcorn sales, but should lead to increased profitability.
[url=http://www.pulsebet.com]horse bet[/url]
There are however many controversies surrounding the horse industry. During races, some jockeys use a crop to hit the horse in the rump to direct their effort and possibly run faster. Based on the most detailed statistical study of whipping ever carried out, it is actually counterproductive and slows the horse down causing them to become distracted and dangerously go off course.


The Triple Crown, like so many of our best traditions, wasn't created, it grew into being. During the late 1800's three different tracks created races to test the new crop of three year olds. These three races, the Belmont Stakes, the Preakness and the Kentucky Derby were held in the same year for the first time in 1875. It wasn't until 44 years later that Sir Barton (1919) became the first horse to win all three. The term, Triple Crown, wasn't coined until 1930 when Daily Racing Form's columnist, Charles Hatton, used it while covering Gallant Fox's winning efforts.

[url=http://www.pulsebet.com]horce racing charts[/url]
On paper, Barbaro is the horse to beat, and after his decisive win at the Kentucky Derby, he appears capable of beating all comers. But this is horse racing and no matter how it looks on paper we still have to run the race.

Anònim ha dit...

Stan Pearson is another forward of note who was at the club at the same time as Rowley. He didn't quite get to 200 goals but did manage a very healthy 148 in 343 appearances between 1937 and 1953. manchester united [url=http://www.pulsebet.com]man utd vs[/url] Manchester United was established in 1878 as the Newton Heath Football Club, which served as the works team of the Lancashire and Yorkshire Railway depot. The club nearly went bankrupt in 1902 but was saved by J.H. Davies who subsequently re-named the team as Manchester United. During World War II, the Old Trafford Football Ground was severely bombed, leaving United without a stadium. They had to seek the assistance of their then more illustrious neighbours, Manchester City, and both teams shared Maine Road as their home stadium for some time. [url=http://www.pulsebet.com]rooney wayne[/url] Back in the Newton Heath era, the kits were made up of yellow and green stitched sections (1878 - 1892), and looked a bit like a jockey's silks. Some additional colour schemes were also employed such as a red and white shirt (1892-1894) paired with blue shorts. This all changed in 1902 when the club changed its name to Manchester United, the club radically altered the kit colours to red shirts, white shorts and black socks. This colour palette has been the foundation of the home strip ever since. The away strip is white jerseys, black shorts and white socks however different looks to this strip have existed. The most notorious of these was the all-grey strip employed in the 1995-1996 campaign. The club did not win a single game when sporting the grey shirts. The team were vociferous in their claims that the drab colour meant they had difficulty seeing their team-mates, hence passes were being sprayed all over the pitch! Another variation was the all-black kit used in 1994 and 2003. There is also a "Third Strip". This shirt which is not often used, is an homage to the kit worn when the club won the 1968 European Cup. The team has occasionally used the strips employed for training sessions in actual matches although this has been a rare occurence.

Anònim ha dit...

The game began well for Real Madrid, with strong energy in the players. Kaka was the first to make an attempt, but the goal was denied by Lyon goalkeeper Hugo Lloris. Only five minutes later, Cristiano Ronaldo took a pass from Gutis to the left and made a left-footed shot that ended up in Lyon’s net, setting the score 1-0 in the game and 1-1 in the aggregate. [url=http://www.pulsebet.com]real madrid website[/url] This worked for Zaragoza, but they had to quit their offensive attack to take care of their defensive lines to prevent the Meringues’ attempts. This meant that Manuel Pellegrini’s team had more difficulties creating chances to score until minute 27, when it enjoyed a double opportunity with an accurate attempt from Raul Gonzalez, which hit the post, and then the subsequent shot from Ronaldo, which Czech Jiri Jarosik saved as the ball approached the net.
bet football
Espanyol entered the second half rejuvenated, motivated, enthusiastic, and ready to control the field. Nevertheless, the team was far too inconsistent and never quite managed to threaten Madrid’s area. [url=http://www.pulsebet.com]ronaldo goals[/url] Prior to the game, Ronaldo promised that he would return the goals Messi converted on Tuesday for Barcelona, but the Real Madrid player was short one goal.

Anònim ha dit...

If you’re like me when you first saw the term “arbitrage sports betting” you just said, “huh?” You may even be reading this article because you were wondering. It is a relatively little method that can actually allow you to make money no matter who wins or loses. Kind of like heads I win, tails I win!
bet football | bet online sport betting
Following the philosophy of pyramiding, what happens in this system is that you place a bet and if you come out a winner you re-invest the winnings on the next wager. So in horse racing, for example, you simply let it ride. Also, unlike the other betting systems, the Parlay System offers a lower amount of risk of all bettors for because they only need be concerned with a win, place or show selection or a combination thereof.
[url=http://www.pulsebet.com]bet football[/url]
So you are based in the United States and worried about your money and current situation, right? If so, there is one thing that you should do right away in order to protect yourself. Close down your account, and switch your funds over to an offshore or overseas service. Not only will this ensure that you are doing everything legally, but you will also be able to keep your money safe. If you are like a lot of players you may have quite a bit of money in your online gambling account. Do you want to lose all of that if something happens? It is better to be safe than sorry in this case.

The second group fares a lot worse because, unfortunately for them, the variance in the "value" range will be different for each of them, and it will also vary considerably from bet to bet, making the concept of value mere words (and therefore meaningless). he reality is that the majority of people do not have any means whatsoever of identifying "true" value bets.

Anònim ha dit...

Frame the animal with two backs casinos? study this advanced [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] games. steer and take up online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also into our lately [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] steer at http://freecasinogames2010.webs.com and flourish in material folding change !
another supplementary [url=http://www.ttittancasino.com]casino[/url] spiele locality is www.ttittancasino.com , because german gamblers, pen in unrestrained online casino bonus.

Anònim ha dit...

Online world and international news, british online service.

Anònim ha dit...

looking for [url=http://www.web-house.co.il/SEO%20Specialist.htm]seo specialist[/url] ? kick the bucket for all to see our [url=http://www.smashflash.com/]free flash templates[/url] and get your own falsh website in return free today, mammoth series of unchained [url=http://www.smashflash.com/]flash templates[/url] repayment for you online, many new designs with ir without flash.
so choose your [url=http://www.smashflash.com/]free flash template[/url] from the larget [url=http://www.smashflash.com/]flash templates[/url] selection. so get your [url=http://www.smashflash.com/]free website templates[/url] now and build your [url=http://www.smashflash.com/]free website[/url] .
want to watch [url=http://www.sex4sex.co.il/adult-movies.htm]adult movies[/url]? or even to [url=http://www.sex4sex.co.il/]buy viagra[/url] online, check this new [url=http://www.toys4sex.co.il/]online pharmacy[/url] for great deals. so [url=http://www.ewgpresents.com/]buy viagra[/url] online. check out this [url=http://www.realcazinoz.com/fr//]Casino en ligne[/url]. or [url=http://sites.google.com/site/casinospiele2010//]casino spiele [/url]. [url=http://www.cd-empty.com/]online casinos[/url] , check out this great [url=http://www.omniget.co.il/]online casino bonus[/url] .

Anònim ha dit...

To all the industrial, construction, and heavy duty workers, CAT was created. [url=http://caterpillarshoes.terapad.com/]CAT boots[/url] are known to be some of the most durable and sturdy boots there are on the market. Just holler if you are interested in [url=http://caterpillarshoes.terapad.com/]CAT boots[/url].

Anònim ha dit...

Be the leader[url=http://redskinsfootballstore.com/]Pierre Garcon Authentic Jersey[/url]
inside and then out They said[url=http://official49ersjerseystore.com/]Frank Gore White Jersey[/url]
;Beads can have an impactWake-up call-Look for the places where you feel depleted
The choices are endless Here is the verse: "Now I saw when the Lamb opened one of the seals; and I heard one of the four living creatures saying with a voice like thunder[url=http://patriotsofficialshop.com/]Rob Gronkowski Authentic Jersey[/url]
"Come and see This qualitative Intelligent Design is at the root of all my dedication to writing a new history for man to build proper models of behaviour upon

Anònim ha dit...

Did you [url=http://www.onlinecasinos.gd]casino games[/url] sympathize with that you can do Convey Mansion without tarry from your mobile? We pay out on a transcendence pocket-sized casino elbow in the helpers of iPhone, iPad, Android, Blackberry, Windows 7 and Smartphone users. Develop your gaming with you and be a champion [url=http://www.avi.vg]buy anal toys online[/url] wherever you go.

Anònim ha dit...

Audio tracks Excellence: Audio partnership relating
to your BD-C6500 possess High-definition multimedia, Later
on . Electric powered Smart Results very good analog Acoustics Outcomes (Music system & Seven.
Unique Ch). It is actually visiting convenience that waste
materials. The acai fruit, noted for it will be rich anthocyanin message,
affords anti-oxidant consequences as more healthy structures.
During the effort at 1835 with regard to 1850, a lot evolved quite a bit are usually
devised. In india spot is really extraordinary as
the groceries enthusiast because the plan gives you whilst helps tremendously normal yet vitamin
goods.

my webpage coffee corner grevenbroich